Domácí mlékař II

Napsal Věra Plachtová na . Odesláno do Pozvánky

Zveme naše čtenáře i příznivce knihovny na druhé setkání s paní Klárou Hadašovou a její knížkou o tom, jak si doma vyrobit tvaroh, máslo, různé druhy sýrů, jak zpracovat doma mléko. Zájem o první knihu způsobil vznik té druhé, ve které prý najdete to, co jste v prvním díle nenašli. Druhý díl knihy přináší v obecné části nové informace a v recepturové části obrovské množství nových receptur. Jen pročítání abecedního seznamu výrobků je čtenářský a labužnický zážitek. Znáte třeba Akawi, Bel Paese, Caciottu, Halloumi, Mahon Menorcu, Sulguni či Urdu a Skutu? A opět najdete recepty pro začátečníky i pro pokročilé a opět se na knize podílela celá rodina.

Zájem o domácí mlékaření autorku přivedl i ke zřízení nových webových stránek

Přijďte 7. listopadu 2019 do dětského oddělení knihovny v 18 hodin.

Vstupné dobrovolné.