Proč nečteme si rádi? Protože nevíme co! V době Internetu, zrychlené práce i zábavy nemáme čas - a často ani trpělivost - hledat "ji" v záplavě nových titulů. Nemáme KDY, nevíme JAK. Pak už se lehce vytratí PROČ.

BONUSY ke stažení: Hrací karty Čte-Sy-Rád, Malý knihovník, Čtenářův blok.

ČTE_SY_RÁD je neustále aktualizovaná databáze k doporučování čtivých knih. Ať jste bloudící čtenář (prostě nevíte, co číst), znuděný čtenář (prostě jste už přečetli "vše") či přesvědčený nečtenář (prostě nečtete) - ČTEnářův SYmpatický RÁDce Vám najde "ty pravé"! Ty, které Vás pobaví a potěší. Ty, které Vás ovlivní a posunou. Ty, u kterých nebudete chápat, jak jste je mohli míjet. Ty, které si zamilujete a budete se k nim neustále vracet. Ty, které pak budete dále sami doporučovat.

Nejčtivější napříč žánry

To nejčtivější z každého žánru - od románů po komiksy. Je to sázka na jistotu: přehledně - záruka, že nezabloudíte, rozmanitě - možnost "najít se" skutečně pro všechny, na doporučení znalců - garance, že najdete jen to nejlepší.

Statistický TOP

To, co právě letí a hýbe světem. Nejprodávanější a nejpůjčovanější knihy v České republice v posledních letech. Nechte se bez obav ovlivnit, něco na nich asi bude…

Literární ceny

To, čemu ve stoje aplaudují odborné poroty v národních i mezinárodních literárních soutěžích. Knihy ověnčené prestižními cenami - od Nobelovky po Pulitzera - čekají, až si je zamilujete i Vy.

Nová krev

To nejmladší a nejčerstvější ve světě literatury. Dosud málo známé, avšak jiné, silné, neotřelé. Seznamte se s vycházejícími hvězdami českého knižního nebe; čtěte, co napsali, čtěte, kdo jsou.

Známé osobnosti doporučují

To, co těší číst Vaše oblíbence, idoly a vzory. Prozradí Vám to a podělí se o osobní tipy. Čtěte to samé jako oni!

Tematické sady knih

Sady knih, které se vztahují jak k významným výročím, událostem či osobnostem, tak  i k profesím, náboženským skupinám apod.


Tip na knihovnu z Vašeho okolí

Aktuality nejen ze světa knih

Náhodný tip z nejčtivějších knih

Současná autorka knih pro děti a mládež Alena Ježková, která má již na kontě úspěšné Staré pověsti české a moravské, přináší další exkurz do české historie, tentokrát devět příběhů,…

» další knihy z nejčtivějších


Tipy čtenářů

Čtěte ušima

Poslední komentáře

Kde knihám také rozumí

» všechny odkazy