Internetová literární soutěž BEZ HRANIC

Napsal Anna Lukášková na . Odesláno do Dosp-novinky

PRAVIDLA INTERNETOVÉ LITERÁRNÍ SOUTĚŽE Bez hranic

Mikroprojekt č. CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_008/0002647 Česko-polské literární příhraničí (č. smlouvy CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_008/0002647/161) je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj a ze státního rozpočtu prostřednictvím Euroregionu Glacensis v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2014–2020 Překračujeme hranice.


1.Organizátory literární soutěže Bez hranic, dále jen soutěž, jsou Veřejná knihovna města a obce Radkov (Biblioteka Publiczna Miasta i Gminy Radków im. Karola Estreichera), ul. Rynek 7, 57-420 Radków, Polsko, a Knihovna Města Police nad Metují, Masarykovo nám. 75, 549-54 Police nad Metují, Česká republika, dále jen organizátoři.

2. Literární soutěž je určena pro děti, mládež i dospělé.

3. Předmětem soutěže jsou básně, krátké literární formy nebo knižní ilustrace, v závislosti na věkových kategoriích uvedených v dalších bodech těchto pravidel.

4. K zasílaným soutěžním pracím je nutno přiložit vyplněný registrační formulář, který je uveden v příloze těchto pravidel.

5. Soutěžní kategorie:
I. Knižní ilustrace
- Věková kategorie: 7–14 let
- Každý účastník přihlašuje do soutěže jednu práci.
- Soutěžní práci je nutno doručit do Veřejné knihovny města a obce Radkov nebo zaslat její fotografii na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
- Musí se jednat o vlastní dílo soutěžícího.
- Formální požadavky: plochá ilustrace, technika libovolná malba, kresba (štětcem, pastelkami, pastely, tužkou atp.), formát A3 nebo A4
- Ilustrace k libovolné knize/pohádce/básni polského nebo českého autora
II. Báseň
- Věková kategorie: 15–100 let
- Každý účastník přihlašuje do soutěže jednu báseň, která je jeho vlastním dílem.
- Báseň se musí vztahovat k česko-polskému příhraničí (např. ke krajině, památkám, lokalitám, městům, obcím, postavám z regionu atp.)
- Soutěžní práce je nutno doručit do Veřejné knihovny města a obce Radkov nebo zaslat na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
- Do soutěže lze přihlásit pouze vlastní básně, dosud nikde nepublikované a neoceněné.
III. Krátká literární forma
- Věková kategorie: 16–100 let
- Každý účastník přihlašuje do soutěže jedno dílo, je jeho vlastním dílem (např. povídku, reportáž, frašku, esej, fejeton atp.).
- Formální požadavky: písmo Times New Roman velikosti 12, řádkování jednoduché, minimální rozsah 1,5 stránky A4, maximální rozsah 3 stránky A4
- Soutěžní práce je nutno doručit do Veřejné knihovny města a obce Radkov na nosiči CD nebo zaslat elektronickou poštou na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

- Do soutěže lze přihlásit pouze vlastní díla, dosud nikde nepublikovaná a neoceněná v jiných soutěžích.

6. Oceněné a vyznamenané práce budou publikovány na internetových stránkách a profilech na sociálních sítích Veřejné knihovny města a obce Radkov a Knihovny Města Police nad Metují http://biblioteka-radkow.eu/ a https://www.knihovna-police.cz/.

7. Soutěžní komise bude složena z pracovníků obou výše jmenovaných knihoven.

8. Termíny:
příjem soutěžních prací: 4. 10. 2021 1. 12. 2021
ukončení soutěže: 1. 12. 2021 (středa) - soutěž prodloužena do 15. 1. 2022

9. Každý účastník soutěže zasláním svého soutěžního díla, odpovídajícího specifikaci podle výše uvedeného bodu 5, poskytuje organizátorům nevýhradní bezplatnou licenci k jeho využití podle čl. 50 zákona ze dne 4 února 1994 o autorském právu a právech s ním souvisejících, a to za účelem provedení a vyhodnocení soutěže v rozsahu vyplývajícím z těchto soutěžních
pravidel.

10. Grafické nebo textové soubory, ve kterých budou soutěžní díla zasílány nebo doručovány, musí být nazvány podle následujícího vzoru: Jméno_Příjmení_Kategorie.


POROTA
1. Organizátoři jmenují soutěžní porotu, dále jen porota.
2. Rozhodnutí poroty jsou konečná a právně závazná pro všechny účastníky soutěže.
CENY
1. Organizátoři soutěže si vyhrazují právo zveřejnit jména a přímení vítězů soutěže a uvést tyto informace ve svých reklamních materiálech, v tisku, v médiích a na internetu.
2. Za I., II. a III. místo v každé kategorii budou uděleny věcné ceny a každý účastník obdrží upomínkový předmět a pamětní diplom.
3. Oceněné práce budou vydány ve sborníku.
4. Po ukončení soutěže budou vítězové vyzváni k podepsání protokolu o převzetí věcné ceny.
5. Nevyzvednuté ceny propadají ve prospěch organizátorů soutěže.
SOUTĚŽNÍ KOMISE
1. Pro dohled na správný průběh soutěže bude jmenována komise složená ze zástupců organizátorů.
2. Z každého jednání komise bude pořízen zápis.
ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ
1. Pravidla této soutěže jsou k dispozici v sídle organizátorů a na internetových stránkách http://biblioteka-radkow.eu/.
2. Účastník soutěže vyplněním registračního formuláře prohlašuje, že:
a) je autorem díla přihlášeného do soutěže; b) je držitelem výhradních a neomezených autorských práv k přihlášenému dílu, která nejsou zatížena žádnými právními vadami ani nároky třetích osob; c) souhlasí se zveřejněním díla přihlášeného do soutěže na webových stránkách v době trvání soutěže i po jejím ukončení; d) souhlasí se zveřejněním díla na výstavě po ukončení soutěže výhradně k účelům s touto výstavou úzce souvisejícím.
3. Osoby, které nesplní kterýkoliv z požadavků uvedených v těchto soutěžních pravidlech nebo uvedou nepravdivé informace, budou automaticky diskvalifikovány.
4. Organizátoři si nečiní nároky na převod autorských nebo majetkových práv k zaslaným dílům a tato díla zůstávají duševním vlastnictvím autorů.

5. Účastníci soutěže mají právo na přístup k obsahu svých údajů, mají právo tyto údaje měnit nebo požadovat jejich vymazání. Mohou tak učinit prostřednictvím organizátora, který je správcem těchto údajů. Sdělení údajů (které v případě neposkytnutí výše uvedených souhlasů budou zpracovávány za účelem splnění výše uvedených povinností spojených se soutěží a posuzování reklamací účastníků soutěže) je dobrovolné, avšak pro účast v soutěži nutné.
6.Tato pravidla začínají platit dnem zahájení soutěže.