Učitelé a jejich oblíbení autoři

Napsal Anna Lukášková na . Odesláno do Dosp-novinky

TÝDEN VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH - 7. 11. 2022 – a co z toho

V pondělní podvečer jsme se sešli v dětském oddělení ve složení tři učitelky a sedm posluchačů (a my dvě knihovnice). Téma znělo Učitelé a jejich oblíbení autoři. Paní učitelky začaly a pro všechny nastala příjemně strávená chvíle s povídáním o knihách. Marie Prušová, Naďa Dvořáková a Helena Knittelová pojaly svá povídání každá jinak. Dozvěděli jsme se zajímavosti ze života autorů. Každá životní etapa přináší zaujetí jinou knihou. A my přítomní jsme si uvědomili, že některé knihy či někteří autoři ovlivnili i nás. Anebo se staly inspirací pro naše další čtení.

V závěru přispěl každý se svou trochou do mlýna, se svou oblíbenou knížkou. Vznikl tak seznam různorodých knih, který může inspirovat i vás. Najdete v něm knihy klasické, nové, různých žánrů i věkových určení. Přejme příjemné počtení.

A máme dobrou zprávu. Atmosféra setkání byla tak pohodová a příjemná, že v příštím roce plánujeme pokračovat. Jen musíme oslovit čtenáře, kteří budou ochotní podělit se s ostatními veřejně se svými čtenářskými tipy.

Seznam oblíbených knih ke stažení