Dětské knihy ČERVENEC - SRPEN 2022

Napsal Jakub Gruss na . Odesláno do Knihy pro děti

Knihy pro děti 6 - 8 let

Zuzana Pospíšilová: POPELÁŘSKÉ POHÁDKY

Dvacet pohádkových příběhů, ve kterých mají hlavní roli nejen popeláři, popelnice a kontejnery, ale také pohádkové postavy. Přečtěte si o boji zvířátek s lesní skládkou, doktorovi léčícím popelnice nebo o rozčileném papírovém hasiči, který chtěl zachránit princeznu. A jsou popeláři lepší kouzelníci než čarodějové? Na to vám odpoví pohádkové vyprávění.

 

Knihy pro děti 9- 12 let

Barbara O´Connorová: UKRADENÝ PEJSEK

Dojemný příběh o tom, že někdy je potřeba změnit své plány kvůli ostatním. Žofie má dokonalý plán, jak získat pejska a pomoci tak rodině. Všechno ale dopadne úplně jinak. Willy je totiž ten nejúžasnější pes a jeho panička ho má moc ráda. Na Žofii s bráškou tedy čeká hodně těžké rozhodování…

Veronika Válková: SKOTSKO: Masakr v Glencoe
Tak tuhou zimu, jaká byla roku 1692, nikdo nepamatoval. Vánice stíhala vánici a sněhu bylo spíš po pás než po kolena. Když do malebného údolí Glencoe přišli vymrzlí královští vojáci vybírat daně, MacIainové je vzali pod své střechy, protože tak velí zákon skotské pohostinnosti. Nikdo v tu chvíli netušil, že přijde rozkaz, který poklidné soužití promění v krvavou lázeň. A Bára už vůbec nemohla tušit, že ji pátrání po tom, kdo rozkaz vydal, dovede až na dvůr francouzského krále Ludvíka XIV. Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

Knihy pro děti 13 - 15 let

Robin Stevensová:  ŠŤASTNÉ A KRVAVÉ VÁNOCE: PŘÍPADY PRO W + W 

Dívčí detektivní klub řeší pátý případ. Detektivka pro mladé dámy ve stylu Agathy Christie. Daisy a Hazel se vypravily na vánoční prázdniny do zasněženého univerzitního městečka Cambridge. Těší se na křivolaké uličky, útulné knihovny a čajovny plné dobrot, v útrobách studentských kolejí však číhá nebezpečí. Jen dva dny před Vánocemi tu dojde k hrůzostrašné krvavé nehodě, ze které se však nakonec vyklube úkladná vražda. Podaří se jim odhalit pachatele dřív, než bude po Vánocích?

 Stáhnout článek v PDF