Knihovník Královéhradeckého kraje roku 2022

Napsal Anna Lukášková na . Odesláno do Pro knihovny obvodu

V konferenčním sále Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové proběhl 12. října slavnostní večer spojený s udělením titulu Knihovnice/knihovník Královéhradeckého kraje roku 2022. Akce se konala pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Mgr. Martina Červíčka, brig. gen. v. v.

Z našeho okresu získala ocenění v kategorii knihovnice/knihovník malé veřejné knihovny paní Blanka Kratochvílová z Obecní knihovny Machov.

Od ledna 2019 nastoupila do Obecní knihovny v Machově nová knihovnice a byla to šťastná volba. Knihovnice Blanka Kratochvílová, sama velká čtenářka, svou pravidelnou činností a vstřícností zvedla návštěvnost knihovny i počet čtenářů. O tom, že knihovna si už vydobyla své místo v životě obce, svědčí i to, že během pandemie nejen neklesly výpůjčky, ale ony vzrostly.

            Pravidelně si přijíždí do polické knihovny pro knížky do tzv. výměnných souborů, které půjčuje svým čtenářům. Jde o knížky, které nakupujeme a zpracováváme v naší knihovně z peněz obcí a kraje a jsou určeny pro obecní knihovny našeho obvodu, tedy Bezděkov, Českou Metuji, Machov, Suchý Důl, Velké Petrovice a Žďár nad Metují. Paní Blance gratulujeme, machovským čtenářům přejeme tak výbornou knihovnici a těšíme se na další spolupráci.