Dětské knihy ZÁŘÍ 2022

Napsal Jakub Gruss na . Odesláno do Knihy pro děti

Knihy pro děti 6 - 8 let

Oldřiška Ciprová: ZACHRÁNĚNÝ MOUREK
Máte rádi zvířátka a dobrodružství? Jste zvědaví, jak to vypadá na záchranné veterinární stanici? Pak si nenechte ujít napínavé příběhy veselé trojice, Amálky, Jáchyma a Robina. Tihle tři nerozluční kamarádi pomáhají při záchraně zvířátek a postupně se učí, jak je správně ošetřovat.

Oldřiška Ciprová: MAZLIVÝ PEJSEK
Máte rádi zvířátka a dobrodružství? Jste zvědaví, jak to vypadá na záchranné veterinární stanici? Amálka, Jáchym a Robin moc rádi pomáhají při ošetřování a záchraně zvířátek. Právě kvůli tomu se děti seznámí s mazlivým bíglíčkem Fidem. Musí se na záchranné stanici zotavit a Amálka o něj láskyplně pečuje. Jaký bude další Fidův osud?

 

Lucie Křesťanová: DIVOTVORNÉ PŘÍBĚHY
Ahoj holky a kluci, už jste někdy potkali divotvorka, Permonici, skřítka, ducha nebo jinou, hodně podivnou osobu? V této knize se vám to zaručeně přihodí. Dávejte si ale pozor. Ne každý divotvor je dobrosrdečný a může se zjevit kdykoli a zase zmizet, jak je mu libo. To jen abyste věděli, do čeho jdete. Jakmile totiž otevřete tuhle knihu, pustíte si je navždy k sobě. Ale nemusíte se bát. Zažijete s nimi spoustu divotvorných zážitků….

Anna Schlindenbuch: SOVÍ POŠTA – EVROPOU NA PTAČÍCH KŘÍDLECH
Originální cestopis pro všechny zvídavé děti. Maličká plyšová sova Ája miluje cestování pařátem po mapě. Jednoho dne ji její kamarád Noe zapomene ve vlaku spolu s jejich ošoupaným atlasem Evropy, ze kterého se rozutekly všechny mapy. Ája se rozhodne roztáhnout křídla, objevit svět a přivést ztracené mapy zpátky do atlasu. Sledujte její dobrodružství v tomto netradičním cestopisu a poznejte evropské metropole pomocí pohlednic, které sovička Ája ze svých cest posílá!

Petra Štarková: NEJVĚTŠÍ NEMEHLO POD SLUNCEM
Co s tím, když máte pocit, že nic neumíte? Bára si připadá jako největší nemehlo pod sluncem. Jenže co s tím, když jí všechno padá z ruky? Dokáže neobratná holka, které se nic nedaří a která zakopne i na rovné podlaze, prožít parádní prázdniny, a navíc se úplně sama postarat o dědečka a všechna jeho zvířata?

Ivana Peroutková: VALENTÝNKA A DETEKTIVNÍ KANCELÁŘ
Valentýnka pátrá po ukradených andělech. Pátý díl oblíbené série. Valentýnčin tatínek se v novinách dočte, že z kostela v nedaleké vesnici se ztratily sochy andělů. Právě tato krádež dívence vnukne nápad na novou hru – spolu s kamarády si založí detektivní kancelář a rozhodnou se zloděje vypátrat. Všichni se vypraví do centra města, kde na náměstí pozorují okolní hemžení. A brzy se začne dít něco moc podezřelého… Podaří se dětem rozplést celou záhadu a odhalit pachatele dřív, než sochy zmizí nadobro?

Veronika Souralová: KDYŽ JSEM BYLA ŠTĚNĚ
V domku u Trnkové zahrady se narodí osm štěňat zlatých retrívrů. Aby je bylo možné od sebe rozeznat, dostanou barevné obojky. Ta s růžovým obojkem, tedy slečna Růžová, komentuje všechno, co ona a její sourozenci zažívají, jak rostou a jak objevují nové věci okolo sebe. Jejich maminka Viki jim každý večer před spaním vypráví pohádky. Z nich se dozvědí, co je třeba se naučit, aby z nich vyrostli správní psi. Milé příběhy Veroniky Souralové a nádherné fotografie Dana Materny potěší nejen dětského čtenáře.

Knihy pro děti 9- 12 let

Fabian Lenk: FOTBALOVÁ HVĚZDA NA MISTROVSTVÍ SVĚTA
Tom má za sebou skvělou sezónu v nejvyšší lize. Když přijde pozvánka, aby se zúčastnil reprezentačního soustředění před závěrečnou nominací na mistrovství světa, splní se mu další sen. Radost mu kazí jen to, že tréninků se účastní i jeho úhlavní nepřítel Maxi. Obstojí mezi ostatními hráči? Jak proběhnou zápasy v základní skupině? A podaří se Tomovu týmu probojovat až do závěrečných vyřazovacích bojů? To záleží i na tobě a na tvých rozhodnutích. Fotbalový gamebook pro kluky.

Ivona Březinová: CHAPADLA OHNĚ
Gang odvážných versus divoký požár. Sedmá kniha ze série GO! Gang odvážných čeká prázdninové dobrodružství na ostrově Tenerife. Čtrnáctiletá Mariana má první noc zlý sen, a ohrožující pocit ji neopouští ani po probuzení. Proč má takový strach z ohně? Po plavbě lodí se parta vydá na pirátskou stezku. Už se zdá, že zvládne všechny nástrahy, když v dálce spatří dým. Snad se nevyplní Marianiny předtuchy a ohnivá chapadla šest dobrodruhů nepolapí!

JAK VYCVIČIT DRAKY – JEZDCI Z BLPU: LEDOVÝ HRAD, 3. díl
Hrdinové ze světa filmů Jak vycvičit draka se na vás těší ve dvou komiksových příbězích! Ostrov Blp čelí nebezpečí v podobě záludného návštěvníka, který se vydává za obchodníka s kožichy. Před Škyťákem, Astrid a jejich přáteli stojí nelehký úkol. Ve druhém příběhu se do nečekané role dostane Škyťákův kamarád Snoplivec… Ponořte se do dalších dobrodružství dračích jezdců z Blpu!

 Stáhnout článek v PDF